[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugen Tomac: Cetăţenia nu este doar un document cu o serie de avantaje
21 Mai

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România, Eugen Tomac,  deputat, a subliniat faptul că cetăţenia română nu este un document cu o serie de avantaje, ci şi unul care presupune o serie de obligaţii. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi la Chişinău, transmite CURENTUL.

Eugen Tomac a îndemnat cetăţenii români din Republica Moldova să meargă duminică 25 mai a.c., la alegerile europarlamentare. El s-a referit la numărul de secţii de vot din RM, opt la număr, ca o decizie nejustificată.

“Din păcate socialiştii români fug de contactul cu cetăţenii români de peste hotare. Aceste alegeri însă, sunt pentru ca România să-ţi desemneze reprezentanţii în Parlamentul European”, a declarat preşedintele PMP.

Totodată el a spus că îşi doreşte ca mesajul PMP să ajungă la cei care doresc să se implice şi cei care sunt implicaţi să să obţină suportul tuturor românilor.

“Cele 8 secţii din RM nu pot schimba voturile, dar pot fi un semnal important pentru conducerea din România pentru că există voci care susţin că cetăţenii RM au obţinut cetăţenia, dar nu sunt interesaţi să se implice în procesul decizional”, a menţionat deputatul roman.

Eugen Tomac a reiterat susţinerea Preşedintelui României Traian Băsescu oferită peste Prut, timp de 10 ani. El a mai spus că şi candidatul PMP, din RM, Alexandru Leşco este un bun exemplu în implicarea în sistemul decizional. Tomac este convins că el va accede în Parlamentul European.

La rîndul său, Leşco a declarat că locul în Parlamentul European nu e un scop în sine. “Îmi doresc să contribui cu voturile românilor din Republica Moldova. Ne dorim ca toţi cei de aici să voteze PMP”, a menţionat el.

Candidatul PMP a îndemnat toţi cetăţenii să iasă la 25 mai la vot şi să aleagă pe cei care vor promova apropierea celor două state româneşti şi integrarea RM în Uniunea Europeană.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților