[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugen Doga: Igor Dodon este promotorul separatismului spiritual
16 Aprilie

Celebrul compozitor moldovean Eugen Doga a adus mai multe acuzaţii la adresa liderului Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, care a folosit fără acordul muzicianului piesa „Codrii mei”, într-un spot cu tentă politică, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţe de presă, Eugen Doga a spus că politicianul nu a cerut acordul pentru folosirea piesei respective în spotul său video.

„Aflîndu-mă la Moscova, mă sună Angela Sîrbu, directorul unei reviste de lux din Chişinău. Nu ştiam că în spatele ei stă SRL „Independent Media”. Mi-a cerut dreptul exclusiv pentru utilizarea cîntecului „Codrii mei” într-un spot publicitar „Iubesc Moldova”. Am avut o stimă dar şi încrederea că va da o viaţă nouă piesei. Mi-a propus 350-400 euro. Detalii ulterioare despre spot nu mi s-au oferit. Contractul a fost semnat pe 27 martie 2014 şi a fost achitată suma de 400 de euro”, a declarat compozitorul.

Ulterior, Eugen Doga a descoperit că piesa sa apare într-un spot publicitar al politicianului Igor Dodon. „S-a petrecut o încălcare brutală a contractului. S-a făcut acest lucru conştient. Probabil s-au temut că eu nu voi permite ca lucrarea mea să fie utilizată în horele lor politice”, a adăugat acesta.

Mai mult decît atît, compozitorul susţine că Igor Dodon nu îi cunoaşte opera. „Este un om duşmănos şi compromis prin luptele sale politice. Dodon şi-a adus aminte de „Codrii mei” înaintea recensămîntului şi campaniei electorale. El este promotorul separatismului spiritual. Nu e original tovarăşe Dodon. Mai meditaţi puţin, mai duceţi-vă la spovedanie ca să vă iertaţi păcatele faţă de părinţi”, a menţionat Eugen Doga.

Potrivit avocatului compozitorului, Viorica Grecu, a fost înaintată o somaţie la adresa lui Igor Dodon cu privire la încălcarea drepturilor de autor, şi i s-a solicitat retragerea piesei din spot pînă la data de 9 aprilie curent. În consecinţă, politicianul s-a conformat, iar spotul video a fost retras.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților