[ X ]
[ X ]
[ X ]
El va conduce în următorii patru ani raionul Soroca. DETALII!
14 Iulie

În următorii patru ani, reprezentantul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Mihai Mâţu, va conduce raionul Soroca. Decizia de a fi ales în calitate de preşedinte al raionului a fost luată cu votul a 18 consilieri, care au format o alianţă pro-europeană, transmite CURENTUL.

Înainte de a fi votată conducerea raionului, Victor Său a dat citire Acordului de creare a alianţei pro-europene, formată din fracţiunile PLDM, PDM, PPEM şi PL. Potrivit lui Victor Său, acordul consfinţeşte o guvernare stabilă şi viabilă pe durata unui mandat de patru ani.

„Acordul stipulează principiile de administrare publică a raionului de către reprezentanţii partidelor de orientare pro-europeană din cadrul Consiliului raional Soroca. Acestea sunt: unitatea de acţiuni a partenerilor de coaliţie, care va ghida actul local de guvernare, consolidarea societăţii, respectul pentru partenerii de coaliţie, respectarea principiului transparenţei, consensului şi spiritului consultativ în luarea deciziilor, soluţionarea acţiunilor în vederea asumării colective a actului de guvernare”, se menţionează în Acordul de constituire.

În acelaşi timp, a fost votat şi un vicepreşedinte de raion. Acesta este reprezentantul PDM, Vladimir Nicuţă. La următoarea şedinţă a Consiliului raional urmează să fie votaţi şi ceilalţi doi vicepreşedinţi.

Menţionăm că, până acum, în opt raioane au fost aleşi preşedinţi din partea PLDM. Este vorba de raioanele Călăraşi, Căuşeni, Teleneşti, Ialoveni, Cahul, Anenii Noi, Leova şi Soroca.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților