[ X ]
[ X ]
[ X ]
El este consilierul ministrului Mediului, Valeriu Munteanu
13 August

Fostul asistent parlamentar al ex-deputatului liberal Valeriu Munteanu, lectorul universitar Alexandru Bostan a fost angajat în funcţia de consilier al ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, transmite CURENTUL.

Surse demne de încredere, care au solicitat anonimatul, au comunicat redacţiei noastre că, ministrul Valeriu Munteanu este naşul de cununie al lui Alexandru Bostan. Fără a confirma informaţia, ultimul a precizat că în acest caz nu poate fi vorba de un conflict de interese.

Funcţia de consilier nu este o funcţie publică, ci este una bazată pe încredere personală. Eu nu sînt funcţionar, nu beneficiez de drepturi ca şi alţi funcţionari, nu am stabilitate în funcţie sau alte garanţii, raporturile de serviciu pot fi încetate oricînd. Chiar şi angajarea nu se face în bază de concurs, ci în baza încrederii personale a persoanei cu funcţie de demnitate publică. Nu poate fi un conflict de interese ca în cazul subordării funcţionarilor publici. Funcţia de asistent al deputatului, la fel este reglementată de această lege, ca şi cea de şef de cabinet”, a declarat Alexandru Bostan, făcînd referire laLegea cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică.

Alexandru Bostan s-a născut pe 24 iunie 1985.  În perioada 1992-2004, consilierul a studiat la Liceul „Mihai Viteazul” din Chişinău, unde a susţinut şi examenele de Bacalaureat. Între anii 2004-2008, acesta a studiat la Facultatea de Drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), obţinînd diplomă de Licenţiat în Drept, ulterior – master în Drept. Din anul 2009, Alexandru Bostan activează în calitate de lector la facultatea de Drept, ULIM, fiind titular al disciplinelor: Drept administrativ, Drept Contravenţional, Drept financiar şi fiscal. Actualmente este doctorand la aceeaşi facultate. În 2010 a obţinut licenţa de avocat, pe care a suspendat-o după cîţiva ani de activitate. Din 2012 pînă la învestirea Guvernului Streleţ, Alexandru Bostan a activat în calitate de asistent parlamentar al ex-deputatului liberal Valeriu Munteanu.

Alexandru Bostan s-a căsătorit în anul 2013.

CURENTUL.md precizează: Într-o situaţie similară s-a pomenit şi ex-premierul Chiril Gaburici, care l-a angajat pe finul său, Natan Garştea, în funcţia de consilier pe finanţe al prim-ministrului . Atunci, Comisia Naţională de Integritate a stabilit că lipsește conflictul de interese în acest sens.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților