[ X ]
[ X ]
[ X ]
El e cel care știe cum trebuie să funcționeze CSM. A fost responsabil și de reforma Procuraturii Generale! 
5 Martie

Consiliul Superior al Magistraturii Regulamentul va avea un Regulament  privind organizarea și funcționarea activității, informează CURENTUL.

În acest sens, CSM a creat un grup de lucru, constituit din membrii şi reprezentanţii Secretariatului Consiliului, care elaborează proiectul Regulamentului. La elaborarea acestuia, colaborează cu reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice din Moldova – preşedintele, Vladislav Gribincea şi consilierul juridic Ion Guzun.

Solicitat de reporterul nostru, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea a spus că acest regulament necesită multă muncă și timp.

“Documentul va prevedea unele chestii care deja există, care însă vor fi unificate și ajustate. Până acum aveam norme care se băteau cap în cap sau unele chestiuni erau decise nu prin regulament, ci prin practică și toate aceste lucruri se vor codifica mai bine. Ce va fi anume în acest regulament este greu de spus, fiindcă abia s-a început lucrul asupra lui. Cred că în viitoarele două luni nu va fi terminat acest regulament, fiindcă este un lucru destul de mare”, a precizat Vladislav Gribincea.

El a precizat că un proiect de regulament ar putea fi disponibil peste 2 luni.

Regulamentul va include dispoziţii referitoare la misiunea, funcţiile şi statutul Consiliului Superior al Magistraturii, mandatul şi atribuţiile preşedintelui, cît şi a membrilor Consiliului. De asemenea, în Regulament vor fi stabilite şi procedurile privind desfăşurarea şedinţelor Consiliului, întocmirea agendei şi a procesului-verbal ale şedinţelor, înregistrarea audio-video a şedinţelor, deliberarea, adoptarea, redactarea, executarea, contestarea şi publicarea hotărîrilor, precum şi examinarea sesizărilor Procurorului General.

CURENTUL.md menționează: Vladislav Gribincea a fost șeful grupului de lucru care a elaborat proiectul de lege privind Reforma Procuraturii Generale.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților