[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ei vor verifica actele depuse pentru înregistrarea candidaţilor în alegeri. Vezi lista!
1 Octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat proiectul de hotărîre cu privire la constituirea comisiei de recepţionare şi verificare a documentelor electorale pentru înregistrarea candidaţilor la alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 30 noiembrie 2014. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, transmite CURENTUL.

Proiectul de hotărîre în acest sens a fost votat unanim. „Comisia de recepționare și verificare a documentelor electorale pentru înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare a R. Moldova din 30 noiembrie 2014 este aprobată în următoarea componență: Ciocan Iurie – președinte; membrii: Urîtu Ștefan, Volentir Andrei, Gafton Vasile, Guțu Svetlana, Modrîngă Vitalie, Moțarschi Vadim, Răducan Eduard, Simionov Alexandru, Lupașcu Ludmila, Cebanachi Galina, Flocosu Dana, Puiu Marian, Angheli Cristina, Jumiga Olesea”,  se spune în decizia CEC.

Totodată, CEC a decis că, ”dacă se prezintă un singur pretendent pentru depunerea documentelor pentru înregistrarea în alegeri, Președintele Comisiei deleagă doi membri pentru a recepționa în baza unui act de predare – primire, documentele electorale”.

De menționat că, în decurs de 7 zile de la recepționarea setului de documente, membrii delegați verifică corectitudinea și autenticitatea documentelor prezentate și întocmesc o notă informativă privind rezultatele verificării.

Prezenta Hotărîre se va publică pe pagina web oficială a CEC, dar și în monitorul oficial al R. Moldova.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților