[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ei nu vor vota pentru învestirea unui nou guvern: „Nu sîntem pregătiţi!”
17 Iunie

Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) va vota în Parlament pentru demisia Guvernului condus de Chiril Gaburici, dar nu va participa la învestirea unui nou cabinet de miniştri. Declaraţia a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Vladimir Voronin spune că fracţiunea PCRM nu va participa la formarea unui nou guvern.

„Eu nu văd actualmente aşa condiţii. Noi vom vota demisia Guvernului Gaburici. Miliardul nu-l pot găsi, dar pe Gaburici cu documentul lui de clasa a 9-a l-au găsit imediat. Au dorit ca prim-ministrul să fie de buzunar, să fie controlabil. Îmi pare bine că Chiril Gaburici a făcut faţă situaţiei. Referitor la alt guvern, noi absolut nu suntem pregătiţi. Nu cred că vom participa la formarea unui nou guvern”, a declarat liderul PCRM.

De asemenea, acesta a spus că actuala guvernare creează premise pentru o revoluţie.

„Guvernarea se ocupă cu o problemă urîtă. Şi-a pus scop să închidă tot ce e posibil de închis, licee, gimnazii. Totul vor închide. Poate să apară momentul unei explozii sociale cînd conducerea nu poate face nimic, iar poporul nu mai poate suporta. Este o premisă pentru revoluţie”, a conchis Vladimir Voronin.

CURENTUL.md precizează că, Guvernul Gaburici a fost învestit cu voturile a 60 de deputaţi din PLDM, PD şi PCRM.

 

 Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților