[ X ]
Edgars Rinkēvičs: Suntem impresionați de primele rezultate ale implementării Acordului de Asociere RM-UE
26 Martie

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs. Discuțiile s-au axat pe subiecte privind Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga în perioada 21-22 mai curent, implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE și situația din regiune, transmite CURENTUL.

„Ne exprimăm speranţa că Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga ne va apropia şi maimult de realizarea obiectivului nostru de integrare europeană, care este prioritate a programului de guvernare. În acest sens, ne propunem să accelerăm reformele în maimulte domenii, asigurând astfel creșterea economică a țării”, a precizat Premierul.

La rândul său, ministrul de Externe al Letoniei a declarat că evenimentul de la Riga va consolida sprijinul acordat țărilor interesate în aprofundarea relațiilor cu UE. „Acordul de Asociere nu este punctul final în relația RM-UE, iar Summit-ul Parteneriatului Estic trebuie să demonstreze acest lucru”, a spus oficialul leton.

Edgars Rinkēvičs a reiterat importanța continuării luptei cu corupția, reformei sistemului judiciar, asigurării transparenței și stabilităţii sistemului financiar-bancar. Totodată, șeful diplomației letone a pledat pentru acordarea sprijinului din partea Letoniei în promovarea proiectelor de modernizare a Republicii Moldova.

Oficialii și-au manifestat disponibilitatea de a intensifica relațiile de colaborare în domenii precum administraţia publică, managementul integrat al frontierei, educația.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat securitatea energetică a țării noastre, prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților