[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ecaterina Mardarovici: Una din cele 3 funcţii importante în stat trebuie să fie deţinută de o femeie
18 Decembrie
foto: ipn.md

Una din cele trei funcţii importante în state trebuie să fie deţinută de o femeie. Declaraţia fost făcută de preşedintele Clubului politic al femeilor 50/50, Ecaterina Mardarovici, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Solicităm ca una din cele 3 funcţii importante în stat să fie deţinută de o femeie. E şi timpul. Avem femei care şi-ar onora acest mandat în una din aceste funcţii”, a menţionat Mardarovici.

De asemenea, preşedintele Clubului politic al femeilor 50/50 cere noii guvernări să adopte legea privind cota de reprezentare politică a femeilor pentru a putea fi aplicată la alegerile locale generale din 2015.

„Pentru asta nu e nevoie de bani, doar de voinţă politică. Este nevoie ca să fie adoptată legea cu privire la cota de reprezentare a femeilor. Partidele au manipulat subiectul egalităţii de gen, au respectat cota de peste 30% pe listele electorale, iar pentru locurile eligibile doar 10-15%. Recomandăm să fie stabilită cota de reprezentare de 40%, şi să fie respectată pentru fiecare 5 locuri”, a adăugat Ecaterina Mardarovici.

În context, Mardarovici propune ca partidele care nu vor respecta această lege, să fie sancţionate prin refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra formaţiunea respectivă în calitate de concurent electoral.

CURENTUL.md precizează că, un document ce conţine aceste solicitări va fi expediat partidelor care negociază formarea coaliţiei de guvernare, dar şi partidelor care sînt în opoziţie la moment.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților