[ X ]
Dumitru Diacov despre data creării coaliţiei: Poate şi pînă mîine dimineaţă
5 Ianuarie

Coaliţia de guvernare ar putea fi creată chiar în dimineaţa zilei de mîine. De aceasta părere este preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, şi a fost făcută publică în cadrul unui interviu oferit pentru postul de radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

„Poate şi pînă mîine dimineaţă. Dacă vom sta o noapte ca la Vatican. La modul realist noi convenisem că 12 sau 13 ianuarie ar fi o dată convenabilă pentru convocarea Parlamentului”, a declarat Diacov.

Potrivit sursei citate, Republica Moldova are nevoie de guvern, şi nu este în situaţia că poate să-şi permită luxul de a se relaxa foarte mult.

„Pe de altă parte, un proces complicat de negocieri necesită o mai multă linişte o transparenţă finală la acest proces. Dar noi nu avem nici transparenţă, nici proces finalizat, nici decizii luate”,a adăugat politicianul.

În context, acesta a spus că PDM nu îşi doreşte funcţia de premier, dar cea de speaker. „PD-ul vrea să aibă coaliţie. Am spus, PD-ul are oameni pregătiţi pentru orice funcţie, dar există o regulă, cel care are un număr de mandate mai mare acela face prima ofertă”, a conchis Diacov, afirmînd că formaţiunea din care face parte încă a decis cine va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Inapoi la arhiva noutaților