[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două secţii de locomotive magistrale reparate capital au fost puse astăzi în funcţiune
11 Decembrie

Astăzi, la Gara Feroviară din Chișinău, au fost puse în funcțiune două secții de locomotive magistrale reparate capital în depoul de Locomotive Basarabeasca. La eveniment au participat Directorul General al CFM, Iurii Topala, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, precum și alți specialiști de la CFM, transmite CURENTUL.

Reamintim că, timp de trei ani, aceste locomotive de tracțiune se aflau în depou din cauza defecțiunilor tehnice. Respectiv, unul dintre obiectivele noii conduceri a Căii Ferate a fost de a întreprinde toate măsurile necesare pentru repararea acestor locomotive, care nemijlocit vor contribui la facilitarea și dezvoltarea transportului de marfă și de pasageri.

Directorul Iurii Topală a reiterat importanța alocării raționale a resurselor financiare din cadrul instituției.

„Am reușit să reducem cheltuielile și să investim mijloacele necesare doar în sectoarele viabile ale CFM. Locomotivele respective ne vor permite să asigurăm un transport sigur și eficient pentru mult timp înainte”, a declarat Topala.

Totodată prin intermediul reprezentanților mass-media, directorul nu a ezitat să mulțumească tuturor angajaților, inclusiv și sindicatului pentru răbdarea, conștiinciozitatea și munca pe care o depun zilnic în cadrul întreprinderii.

„Transportul feroviar este un sector strategic pentru Republica Moldova, din acest motiv noi îi acordăm o importanță majoră. Cu toate că transportul de pasageri aduce pierderi, ne bazăm pe transportul de marfă, care are mari perspective de dezvoltare. În acest sens, toate acțiunile și proiectele noastre sunt îndreptate spre transformarea transportului marfar în unul esențial, durabil și prosper” a declarat Iurie Chirinciuc.

Renovarea ambelor locomotive a costat în jur de 10 milioane de lei.

65 24

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților