[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două partide nu vor participa la alegerile locale. Află motivele!
14 Mai

Partidul ”Patria” (PP) şi ”Partidul Societății Progresiste” (PSP) au decis că nu va participa în alegerile locale generale din 14 iunie 2015, transmite CURENTUL.

Liderul PP, Emilian Ciobu a declarat că, partidul pe care îl conduce, a decis să nu se implice în aceste alegeri, dar să se concentreze pentru ulterioare alegeri.

”Dat fiind faptul că în alegerile din 30 noiembrie 2014, PP a fost exclus din campania electorală și a fost implicat în mai multe procese de judecată, care încă nu s-au încheiat, noi am decis ca să nu participăm în aceste alegeri, să nu le dăm motive să ne excludă din nou. Am decis să ne consolidăm rîndurile, să rezolvăm probleme rămase de la precedentele alegeri,  ca ulterior să putem să ne implicăm în viitoarele alegeri”, a spus acesta, precînd că în timpul apropiat, PP va anunța pe cine susține în alegerile locale, dar și a îndemnat cetățenii să nu voteze partidele aflate la guvernare.

De cealaltă parte, Marin Livădaru a declarat că, PSP a avut inițial  identificați trei candidați la șefia capitalei, însă după lungi discuții au decis să se retragă.

”PSP este un partid nou cu echipă profesionistă, nu avem ca scop venirea la putere pe orice cale, ci ne dorim schimbare spre bine pentru cetățeni. PSP a decis să nu participe în aceste alegri, în felul acesta, ne manifestăm atitudinea față de aceste alegeri care sunt compromise, murdare, incorecte și manipulatorii ca și cele parlamentare din 30 noiembrie 2014. Am avut 3 candidați, fiecare cu programul său electoral, însă după multiple dezbateri ne-am convins unii pe alții să renunțăm”, a precizat el.

Totodată, Marin Livădaru a îndemnat societatea să exprime vot de neîncredere actualei guvernări, iar în alegerile din vară să susțină doar candidați integri. ”Să facem alegerea pentru candidați onești, cu viziuni și dorințe de a dezvolta localitățile pe care ei vor să le conducă. Nu vă dați votul pentru candidați din partea partidelor politice aflate azi la guvernare, nu vă dați votrul pentru partidele politice care au compromis promisiunilor date. Noi avem un singur dușman și acesta este actuala guvernare, respectiv în aceste alegeri mizați pe candidații independenți”, a subliniat Livădaru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților