Dosarul în care este vizat ex-ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, consilier prezidențial responsabil de educație, precum că ar fi întreprins unele măsuri ce contravin legisației, a ajuns la Curtea Supremă de Justiție, anunță CURENTUL.
Conform Comisiei Naționale de Integritate, în timp ce exercita funcția de ministru al Educației, Mihail Șleahtițchi a admis ca Universitatea Deschisă „Europedia”, al cărei cofondator este, să avizeze planurile, programele de formare profesională continuă pentru adulți, contra plată, dar și coordona mărimea taxelor pentru avizarea acestor programe.
Astfel, chiar dacă a fost demis din funcția de ministru, Șleahtițchi a fost numit consilier prezidențial tot în domeniul învățământului și științei, continuând totodată a fi cofondator al Universității. În această situație, el ar fi trebuit să declare conflictul său de interese, în beneficiul interesului public, ceea ce nu s-a întâmplat. CNI a mai a mai depistat că dumnealui nu a indicat în declarația sa de avere un lot pomicol de peste 86 mii de lei, dar și cinci conturi salariale, deținute de el și soția sa. Șleahtițchi nu a fost de acord și a acționat în judecată CNI.
Solicitat de reporterul nostru, purtătorul de cuvânt de la CNI, Cristina Dumbrăvan a spus că, acum dosarul a ajuns la Curtea Supremă de Justiție și că urmează ca CSJ să se expună. Nu este clar încă cînd va avea loc ședința.
Decizia CSJ va fi finală și nu va mai putea fi contestată.
CURENTUL.md reamintește: Comisia Națională de Integritate a cerut ca ex-ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi să fie destituit și din funcția de consilier prezidențial.
Natalia Moraru