[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Recean: Noi primii trebuie să ne curăţim sistemul de corupţie
21 Mai

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sînt gata să intervină în situaţii dificile, dar nu ştiu ce să facă cu trădătorii interni. Declaraţia a fost făcută de ministrul Dorin Recean, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Există o presiune din partea societăţii . Noi trebuie să ne curăţim sistemul de corupţie, fiindcă noi sîntem cei care luptam cu acest fenomen. Colegii mei sînt pregătiţi să intervină în situaţii dificile, dar nu ştiu ce să fac cu tradatorii interni. Noi nu ne punem obiectivul doar să pedepsim poliţiştii, dar şi să-i apărăm pe cei oneşti de acei trădători interni”, a menţionat Recean.

În acest sens, MAI a lansat o linie fierbinte (1520), disponibilă 24/24, unde orice cetăţean poate imediat să apeleze la Serviciul protecţie internă şi anticorupţie din cadrul MAI şi să raporteze un caz de corupţie în cadrul Poliţiei.

Mai mult, acesta a spus că oamenii legii prinşi cu mită nu vor mai putea reveni în sistem.

„Totodată trebuie să avem grijă şi de poliţiştii care au nevoie de ajutor, care sînt supuşi presiunilor. Ei pot telefona în orice moment pentru a declara anumite acte necorespunzătoare. Trebuie să luptam cu abuzurile din ambele părţi”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților