[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: Suntem aici, pentru a mai pune o cărămidă la temelia unirii
1 Decembrie

Membrii Partidului Liberal (PL) au depus astăzi flori pe locul unde va fi ridicat monumentul celor „Trei martiri ai sfintei cauze naţionale”: Alexei Mateevici, Simion Murafa și Andrei Hodorogea, transmite CURENTUL.

Președintele PL, Mihai Ghimpu a declarat că, astăzi este o zi foarte importantă pentru toți românii.

”La mulți ani România! Sunt 97 ani de cînd s-a înfăptuit Marea Unirea, de cînd sa realizat visul tuturor românilor și este pentru noi ceam mai frumoasă sărbătoare. Ne-am adunat în acest loc din cauza că în acest loc, în 1922 a fost ridicat un monument, iar acum îl vom restabili, în memoria celor care au luptat pentru cauza națională. Noi, liberalii, întotdeauna ne asumăm să restabilim istoria, adevărul”, a precizat Ghimpu.

La rîndul său, Primarul General, Dorin Chirtoacă a menționat că,  prin acest monument se face un pas spre Unire.

”Suntem aici, pentru a mai pune o cărămidă la temelia unirii. Vreau să mulțumesc celor din CMC, colegilor din fracțiunile care au votat pentru restabilirea acestui monument, a stat pe ordinea de zi, cred că vreo doi ani, dar pînă la urmă se poate”, a punctat el.

Totodată, Chirtoacă s-a adresat către generația tînără. ”În esență, mă adresez tinerilor, luați cu asalt Prutul, zdrobiți vămile, granițele și barierele nedreptății dintre noi, ele demult sunt depășite. Nu mai au nici un folos, nu creează decît obstacole în calea unei vieți mai bune”, a conchis Chirtoacă.

1 2 4 6 7 ăî î ipoi

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților