[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: PL este mult mai bine reprezentat la nivelul suburbiilor
23 Iunie

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi prioritățile și soluțiile pentru dezvoltarea suburbiilor, transmite CURENTUL.

„PL este mult mai bine reprezentat la nivelul suburbiilor şi asta este datorită muncii din suburbii. În suburbiile municipiului Chişinău se întîmplă ce ar trebui să se întîmple în toate satele din Moldova”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit acestuia, în ultimii 8 ani de zile finanţările în suburbii au crescut de la cîteva mii de lei pînă la 5 milioane de lei anual.

„Am început de la o activitate modestă. Dacă anterior anului 2007 finanţările se făceau preferenţial, după 2007, indiferent de cine era primar, noi nu am împărţit oamenii pe culori politice. Am susţinut localităţile pentru ca ele fac parte integrantă din capitala noastră. Este vorba de 1 miliard şi jumătate de lei investiţii în 8 ani, dintre care 500 milioane de lei este suma investită în dezvoltare”, a adăugat candidatul PL.

Totodată, Dorin Chirtoacă a spus că dezvoltarea suburbiilor abia a început. „Vor continua investiţiile ca toate suburbiile să aibă reţea de canalizare, apeduct, gaz, transport, ceea ce înseamnă o viaţă confortabilă. Prezenţa suburbiilor înfrumuseţează Chişinăul. Sînt multe suburbii care depăşesc la capitolul dezvoltare mai multe centre raionale”, a conchis candidatul PL, Dorin Chirtoacă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților