[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: Parcursul european al RM este relansat începînd de ieri
29 Iunie

„A fost un vot pentru continuarea parcursului european al RM”. Declaraţia a fost făcută de primarul reales al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care s-a referit la rezultatul obţinut de el în cadrul turului doi al alegerilor locale, transmite CURENTUL.

„Îmi exprim bucuria în legătură cu ceea ce am reuşit ieri. Locuitori ai Chişinăului, mă mîndresc cu voi şi ţara nu vă va uita. A fost un vot pentru continuarea parcursului european al RM. Parcursul european al RM este relansat începînd de ieri. Toate formaţiunile politice, societatea civilă, cetăţenii, noi toţi trebuie să punem umărul ca acest proces să devină ireversibil, ca Moldova să devină membru cu drepturi depline al UE. Este unica şansă de a trăi bine. Acest lucru ar trebui să se întîmple în următorii 10-15 ani. RM va deveni ţara lucrului bine făcut”, a declarat Dorin Chirtoacă.

La rîndul său, preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a spus că lupta continuă.

„Mulţumim tuturor cetăţenilor care au participat la aceste alegeri. Cei care au participat sunt oameni care conştientizează că Republica Moldova nu are viitor fără democraţie. Republica Moldova merge înainte. Dorin Chirtoacă a ajutat republica să salvăm capitala de această ciumă socialistă. Acest vot a încurajat nu doar cetăţenii care sprijină acest curs european, PL sau Dorin Chirtoacă. Acest vot înseamnă o încurajare a celor care ne sprijină financiar. La alegerile parlamentare vom veni cu rezultate mai bune”, a adăugat Ghimpu.

De asemenea, liderul PL şi-a exprimat speranţa că Dorin Chirtoacă va avea mai mult sprijin din partea viitorului Guvern.

CURENTUL.md precizează că Dorin Chirtoacă a devenit primar al municipiului Chişinău pentru a treia oară, după ce în turul doi al alegerilor locale generale, care a avut loc ieri, l-a învins pe candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților