[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă dezvăluie misterul bradului din PMAN. Vezi detalii!
3 Decembrie

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a venit cu o replică pentru cei care au criticat bradul inaugurat pe 1 decembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite CURENTUL.

„Într-adevăr bradul este un pic deformat, întrucît atunci cînd a crescut (pe vremea URSS), a stat prea aproape de clădirea din preajmă, şi fiind adus în PMAN în anul 2014 – s-a eliberat. Respectiv, de bucurie, s-a înclinat puţin spre Vest, şi fiind instalat încă pe 29 noiembrie, rezultă că avem brad – oracol, pentru că a prezis şi rezultatul alegerilor parlamentare – peste 50 de mandate în Parlament pentru partidele pro – europene…), ce să-i faci, vrea şi el, bradul, în Europa”, a scris pe o reţea de socializare edilul.

De asemenea, acesta s-a referit şi bradul de la Tiraspol. „Cine este de acord să dăm 2 milioane de lei pe brad, ca să facem ca la Tiraspol? Pe noi ne costă de obicei 10.000 lei / an / brad, anul acesta, înatîmplător, a fost gratuit. Tot ce e natural nu întotdeauna are forma perfectă, iar forma, mai ales forma fără fond, fără conţinut nu are farmec. Bradul nostru în schimb, cum a spus cineva, este perfect natural, este adevărat, autentic, este din suflet, este pentru sărbătoare, pentru atmosferă şi acesta este farmecul său, fără să fim neapărat şi în competiţie cu cineva. Suma de 4 milioane lei, cam cît au dat Tiraspolul, Tighina şi Rîbniţa pe cei 3 brazi, este egală cu finanţarea anuală pe care o dăm pentru o localitate din suburbiile Chişinăului la dezvoltarea infrastructurii: apeduct, canalizare, gazificare, reparaţii la şcoală, grădiniţă, dotări etc. Ce este mai important?”, a adăugat Chirtoacă.

În acelaşi context, edilul susţine că municipalitatea are în prezent brazi pentru încă cel puţin 5 ani.

„Din 2007 şi pînă în prezent, brazii amplasaţi în PMAN nu au fost defrişaţi niciodată special în acest scop. Erau propuşi pentru a fi amplasaţi în piaţă pentru că oricum urmau a fi defrişaţi de proprietari.Cred că putem merge pe varianta bradului natural şi să îmbinăm mai multe lucruri: facem frumos în oraş, facem şi un bine gospodarului care oricum taie bradul şi fiind natural este şi mai aproape de tradiţii. Avem brazi care „stau la rînd” să ajungă în PMAN şi urmărim în fiecare an cît au mai crescut, proprietarii se roagă de noi să-i luăm şi cu greu îi convingem să mai aştepte 1-2 ani”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților