[ X ]
Dorin Chirtoacă: De la deszăpezire am ajuns la un nou test de alcoolemie
30 Decembrie

Luni, 29 decembrie, de la deszăpezire primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă a ajuns la un nou test de alcoolemie. Despre aceasta edilul povesteşte într-o postare pe pagina sa de pe Facebook, transmite CURENTUL.

Potrivit primarului, la şedinţa săptămînală cu serviciile primăriei a fost pusă sarcina intervenţiei pentru deszăpezire de către Regia „Exdrupo”, Direcţia Locativă etc, iar reprezentantii administraţiei (viceprimari, pretori, sefi de directie etc) aveau obligaţia să verifice situaţia în teren.

„Pe parcursul zilei asemenea verificări am efectuat şi personal. Am reuşit să ajung în sectoarele Centru, Buiucani şi Rîşcani. La telefon era verificata situtaţia şi în celelalte zone şi sectoare. Către ora 17 am observat că pe bulevardul Renaşterii Naţionale s-a format un ambuteiaj de proporţii, dar numai pe un singur sens de mers, spre ieşire din oraş, iar străzile adiacente fiind mult mai libere. De asemenea, am observat că str. Calea Orheilor, la intersecţie cu str. Studenţilor era blocată de o autoutilitară care s-a defectat şi de 5 tiruri care nu mai puteau porni în rampă. Am mers să verific şi alte zone şi am identificat o situaţie similară în zona tipografiei centrale, la sensul giratoriu, unde în special la intrarea pe strada Florilor din cauza mormanelor de zăpadă se blocau automobilele”, scrie Dorin Chirtoacă.

Ulterior edilul a mers în sectorul Buiucani. „Către ora 19:30 am revenit în sectorul Rîşcani pentru a vedea dacă este deblocată strada Calea Orheilor. În toată această perioadă de timp am solicitat la telefon nu doar intervenţii din partea serviciilor de deszăpezire, dar şi explicaţii cu privire la situaţia creată. Am cerut explicaţii şi de la pretorul sectorului Rîşcani, Mihai Cîrlig. Acesta a comunicat că situaţia “este sub control”. Astfel am aflat că pretorul nici nu ştia despre cazurile de blocare a celor străzi şi intersecţii principale din sector. I-am comunicat că acest lucru este inacceptabil şi i-am cerut să prezinte explicaţii în scris conform Codului Muncii”, a adăugat acesta.

Către ora 21:00 strada Calea Orheilor a fost deblocată complet şi traficul a fost reluat. „Urcînd în maşină am observat că în faţa mea se parchează o maşină Toyota Land Cruiser din care coboară pretorul Mihai Carlig. Acesta a deschis uşa maşinii în care mă aflam, a încerat să provoace o altercaţie fizică apucîndu-mă de haină şi adresîndu-mi injurii şi ameninţări. În acel moment a intervenit Iurie Cuculescu care l-a tras într-o parte pe Mihai Cîrlig pentru a nu admite continuarea altercaţiei. I-am cerut timp de cîteva minute să se liniştească apoi am urcat din nou în maşină încercînd să plec. Mihai Carlig a început să strige că aş fi urcat băut la volan şi s-a poziţionat în faţa maşinii mele blocînd-o. A scos telefonul mobil şi a început să filmeze incidentul continuînd să insinueze că aş fi consumat băuturi alcoolice. În această situaţie am telefonat domnului Silviu Muşuc, şeful adjunct al poliţiei capitalei, şi l-am rugat să înregistreze sesizarea cu privire la situatia creată. Apoi am efectuat un apel şi la serviciul 902 cu aceeaşi solicitare. Mihai Cîrlig a efectuat un apel telefonic similar. În apropiere, la intersecţie, este o camera video INP care este posibil să fi avut capacitatea să înregistreze întreg incidentul”, mai scrie Chirtoacă.

Potrivit sursei, poliţia, ajunsă la faţa locului a constatat cazul. „Am depus o sesizare şi am cerut să fie investigate faptele. De asemenea am cerut să fie efectuat testul de alcoolemie. Rezultatul testului a fost: 0,00 mg / L. Comunic pe această cale că pe 30 decembrie, voi dispune suspendarea din funcţie a pretorului, Mihai Cîrlig. De asemenea, va fi pornita o achetă de serviciu pentru cercetarea faptelor din data de 29 decembrie, cu ulterioara eliberare a sa din funcţie”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților