[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: Avem o viziune clară, dar și proiecte reale
17 Iunie

În ceea ce privește spațiile verzi din Chișinău avem o viziune clară, dar și proiecte reale, concrete de reabilitarea a acestora. Declarația a  fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, dedicată prezentării proiectului reconstrucției Scării Cascadelor din parcul Valea Morilor, transmite CURENTUL.

Dorin Chirtoacă a declarat că, reconstrucția Scării Cascadelor din parcul Valea Morilor a început în luna martie curent.

„La ora actuală probleme nu sînt vizavi de proiectul dat, lucrările sînt în toi, iar ceea ce se execută corespunde atît așteptărilor, cît și documentației de proiect. Este un proiect în plină desfășurare, din partea Primăriei există supraveghere tehnică permanentă, verificăm lucrările la fiecare etapă. Costul proiectului este de aproximativ 12-15 milioane lei, iar în ceea ce privește termenii de implementare a proiectului – 15 luni din momentul începerii șantierului”, a precizat el.

Totodată, Chirtoacă a mai spus că proiectul este identic cu cel din anii 50, așa cum îl țin minte cetățenii. „Aici, în Parcul Valea Morilor, mai avem de proiectat și rezolvat problema celeilalte scări care duce spre universitate, problema plajei, care urmează a fi amenajată conform standardelor, dar și scoaterea unor agenți economici de pe teritoriul parcului”, a precizat Chirtoacă.

Candidatul la șefia capitalei a menționat că, în ansamblu, în ceea ce ţine de parcurile din Chișinău, își propune să le amenajeze după modelul parcului Valea Morilor.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților