[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă a cerut recuzarea unui judecător. Chironda: „Este o metodă de a tergiversa procesul”
18 August

Curtea de Apel examinează astăzi contestarea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, privind formarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de revocare a sa din funcţie, transmite CURENTUL.

Potrivit preşedintelui Grupului de iniţiativă, Victor Chironda, şedinţa a fost întreruptă, deoarece Dorin Chirtoacă a înaintat o cerere de recuzare a unui judecător.

„Vom aşteapta să fie numit un nou judecător. Următoarea şedinţă va avea loc astăzi sau cel tîrziu mîine. Este o metodă de a tergiversa procesul, la fel ca şi recursul înaintat de Dorin Chirtoacă. El conştientizează că nu poate evita acest referendum şi încearcă să tergiverseze legal acest proces”, a declarat Chironda.

Totodată, el consideră că, chiar şi în aceste condiţii, grupul de iniţiativă se va încadra în termenii anunţaţi iniţial, astfel încît referendumul să aibă loc în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016

„Putem colecta aceste semnături chiar şi într-o săptămînă, dacă lumea se va mobiliza”, a conchis Victor Chirtonda.

Reamintim că, pe 1 august 2016, Judecătoria sectorului Centru a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea Primarului General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor. Decizia însă a fost atacă de primarul Dorin Chirtoacă la Curtea de Apel Chişinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților