[ X ]
[ X ]
[ X ]
Donald Tusk: Apreciem pozitiv alegerea stabilă și consistentă pro-europeană a Republicii Moldova
26 Februarie

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în capitala europeană. „Această vizită are o semnificație deosebită pentru mine, fiind chiar la începutul mandatului meu de Prim-ministru”, a spus șeful Executivului moldovean, transmite CURENTUL.

După întrevedere, cei doi oficiali au susținut un briefing comun de presă. Chiril Gaburici a spus că vizita este una foarte importantă pentru țara noastră, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Am onoarea să conduc un Guvern proeuropean, este un început pentru mine și pentru Republica Moldova, care își urmează cursul european, pornit în anul 2009. Uniunea Europeană este unul dintre cei maiimportanți parteneri externi ai Republicii Moldova. Acesta este un parteneriat pentru viitorul european al țării mele și este un angajament puternic din partea noastră de a accelera reformele, astfel încât procesul de integrare europeană să ofere beneficii reale cetăţenilor ţării noastre”, a menţionat Chiril Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău s-a referit şi la prioritățile Guvernului: reforma în justiție, combaterea corupției, asigurarea unui sistem bancar transparent, creșterea economică durabilă. Chiril Gaburici a precizat că monitorizarea din partea UE va fi la fel de importantă ca și asistența oferită țării noastre pentru realizarea reformelor.

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a reiterat sprijinul Uniunii Europene oferit Republicii Moldova.

„Apreciem pozitiv alegerea stabilă și consistentă proeuropeană a Republicii Moldova. În regiune, Republica Moldova este un exemplu de alegeri și ambiții proeuropene”, a subliniat Donald Tusk.

Șeful Executivului de la Chișinău se află la Bruxelles în zilele de 26 şi 27 februarie, în fruntea unei delegații din care mai face parte Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Aceasta este prima vizita oficială a lui Chiril Gaburici în străinătate, după învestirea în funcția de Prim-ministru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților