[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi oficiali europeni, decorați de președintele Nicolae Timofti
9 Mai

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat astăzi, 9 mai, „Ordinul de Onoare” lui Luc Pierre Devigne, șef  de departament al Directoratului General pentru Comerț al Comisiei Europene, și Gunnar Wiegand, director în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, transmite CURENTUL.

Distincția a fost conferită oficialilor europeni în semn „de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene”.

Președintele Timofti și-a exprimat convingerea că semnarea în viitorul apropiat al Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va contribui decisiv la impulsionarea procesului de modernizare a țării, care va permite edificarea unei societăți democratice și prospere.

La rîndul său, Gunnar Wiegand a apreciat nivelul de pregătire al experților moldoveni, care au participat la elaborarea Acordului de Asociere, și a declarat că Republica Moldova reprezintă un partener de încredere al Uniunii Europene.

Luc Pierre Devigne a salutat progresele obținute de Republica Moldova pe calea reformelor și a precizat că implementarea practică a prevederilor Acordului de Asociere va garanta viitorul european al Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților