[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi foşti primari acuzaţi că au prejudiciat statul cu jumătate milion de lei
8 Iulie

Doi locuitori ai satului Corlăteni, raionul Rîşcani, în perioada anilor 1999 – 2007 au deţinut consecutiv mandatele de primari ai aceleiaşi localităţi, vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de neglijenţă şi abuz în serviciu, transmite CURENTUL.

Procuraturii Anticorupţie au constatat că în perioada anilor 1999 – 2007, în calitate de primari ai satului Corlăteni, inculpaţii au încălcat prevederile legale, înstrăinînd anumitor firme 4 terenuri agricole, cu o suprafaţă totală de 0,7930 ha, care erau proprietate publică, schimbînd destinaţia loturilor, decizie care ţine de competenţa exclusivă a Guvernului, prejudiciind interesele publice cu jumătate milion de lei.

La fel, foştii edili sunt învinuiţi de procurori că pe durata mandatelor deţinute, au semnat şi eliberat titluri de autentificare a dreptului deţinătorului de teren pe numele a 119 persoane, cărora le-au fost atribuite cu titlu gratuit din fondul de rezervă al primăriei în proprietate privată loturi cu o suprafaţă totală de 6,4787 ha.

Potrivit procurorilor, unul dintre învinuiţi, care s-a aflat la cîrma primăriei din Corlăteni în perioada anilor 1999 – 2003, a eliberat un titlu de autentificare a dreptului deţinătorului de teren pe numele fiicei sale, care nu cădea sub incidenţa prevederilor legislaţiei care permite de a beneficia de un teren pentru construcţii locative gratuite. Prin urmare, fiica primarului de atunci, şi-a adeverit, în mod illegal, dreptul de proprietate asupra unui teren gratuit din fondul primăriei, cu suprafaţa de 0,05 ha, în valoare de peste 30 mii lei.

Învinuiții, în vîrstă de 66 de ani, au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, riscă închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților