[ X ]
Dodon: Voronin a lăsat uşa deschisă pentru negocieri cu Bruxelles-ul
2 Iulie

Deputaţii comunişti au plecat din Parlament ca să nu fie nevoiţi să voteze împotriva ratificării Acordului de Asociere. De această părere este liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, transmite CURENTUL.

„Aţi observat cu toţii trucul de astăzi al comuniştilor? Practic, PCRM s-a abţinut de la vot. În aşa fel, Voronin a lăsat uşa deschisă pentru negocieri cu Bruxelles-ul, spunînd că nu a votat contra Acordului. Iar ruşilor le va spune că nu a votat pentru Acord”, a spus Dodon.

Potrivit acestuia, comuniştii joacă tradiţional pe două terenuri şi se vor orienta geopolitic în funcţie de conjunctură. „PCRM se comportă ca oul din căldare, care se rostogoleşte din colo încoace. Dar într-un moment se va face scrob”, a conchis liderul PSRM, Igor Dodon.

CURENTUL.md precizează că Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, semnat la 27 iunie 2014, la Bruxelles. Deputaţii comunişti, cu excepţia lui Grigore Petrenco, au părăsit sala de şedinţe a Legislativului înaintea începerii procedurii de vot. Grigore Petrenco şi deputaţii din grupul socialiştilor au votat împotriva ratificării documentului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților