[ X ]
Dodon şi Ceban, la Curtea Constituţională. Află ce vor!
20 Februarie

Deputaţii socialişti Igor Dodon şi Ion Ceban vor depune o sesizare la Curtea Constituţională prin care se va cere declararea drept neconstituţională a unor prevederi din Regulamentul Parlamentului, transmite CURENTUL.

Aceştia susţin că unele articole din Regulamentul Parlamentului limitează drepturile deputaţilor din opoziţie.

„Unele prevederi din al.1 a art.46 a Regulamentului Parlamentului, adoptate de coaliţia majoritară în anul 2013, limitează în mod direct şi expres dreptul deputaţilor din minoritatea de opoziţie la iniţiativă legislativă, la modificarea şi completarea ordinii de zi a Parlamentului”, se menţionează într-un comunicat de presă.

CURENTUL precizează că Legislativul a adoptat pe 12 decembrie în lectură finală proiectul de lege privind modificarea şi completarea regulamentului Parlamentului. Astfel, deputaţii nu mai au voie să blocheze tribuna centrală şi accesul la microfoane. Mai mult, aleşii poporului nu pot pune în discuţii alte subiecte decît cele incluse pe ordinea de zi. Deputaţii care vor încălca acest regulament vor fi sancţionaţi de funcţionarul Serviciului Special al Legislativului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților