[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon către toţi deputaţii din Parlament: Trebuie să fiţi mai îndrăzneţi
26 Septembrie

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a venit, în cadrul unui briefing de presă, către toţi deputaţii din Parlament să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă, transmite CURENTUL.

„Ieri, Guvernul Republicii Moldova a venit cu încă o sfidare a Constituţiei, a venit cu un pachet de legi pentru care şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului. Asta în situaţia cînd Parlamentul funcţionează. Acest lucru denotă că în majoritatea parlamentară sînt probleme şi nu sunt siguri că vor avea suficiente voturi”, a declarat Igor Dodon.

În context, liderul PSRM îndeamnă deputaţii să fie mai îndrăzneţi. „Au mai rămas 48 de ore. Socialiştii vin cu o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă. Avem deja trei semnături, dar în total avem nevoie de 34. Ne-au contactat deputaţi din majoritatea parlamentară şi din Partidul Comuniştilor. Avem posibilitatea să demonstrăm că avem poziţie”, a adăugat Igor Dodon.

CURENTUL.md precizează că Guvernul şi-a asumat ieri răspunderea în faţa Parlamentului pe marginea unui pachet din 7 legi. Dacă în decurs de trei zile nu va fi depusă vreo moțiune de cenzură, atunci aceste legi vor fi considerate adoptate și transmise Preşedintelui ţării pentru promulgare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților