[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon: Am descoperit un lucru ieșit din comun
11 Februarie

Preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a recitit programele de guvernare Greceanîi, Filat-1, Filat-2, Leancă-1 și proiectul Leancă-2. Despre asta politicianul spune într-o postare pe o reţea de socializare, transmite CURENTUL.

„Am descoperit un lucru ieșit din comun.În programul de guvernare Leancă-2 pentru prima dată lipsește conceptul de parteneriat strategic cu Federația Rusă. În schimb apare un concept nou – dialog strategic cu Statele Unite”, a scris acesta.

Potrivit liderului PSRM, aceasta reprezintă un indiciu clar că „guvernarea a luat oficial calea integrării în structurile euro-atlantice, inclusiv în NATO”.

„Zilele trecute prin Chișinău au trecut blindatele americane, un simbol al integrării euro-atlantice. Astăzi aflăm că un înalt demnitar american propune un acord de interoperabilitate militară a Moldovei cu NATO. Altfel zis, Moldova urmează să participe la operațiunile militare ale NATO în Europa de Est. Cursul dolarului american crește în Moldova. Crește și influența militarilor americani. Asta înseamnă că pe lîngă sărăcie, vom avea și război?”, se întreabă liderul socialist.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților