[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Prima şedinţă a CSM în 2015. Iată ce subiecte se vor discuta!
12 Ianuarie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se convoacă mîine în prima şedinţă din 2015. Agenda şedinţei conţine 25 de subiecte, transmite CURENTUL cu referire la un document plasat pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei, pe agenda şedinţei nu se găseşte nimic referitor la examinarea scrisorii deschise a ministrului în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu, adresată Consiliului Superior al Magistraturii, privind unele hotărîri emise de către instanţele judecătoreşti, care a fost publicată în mass-media. 

Totodată, membrii CSM vor examina demersul lui Nicolae Eşanu, viceministrul Justiţiei, referitor la prezentarea opiniei asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului civil.

De asemenea, aceştia vor discuta despre modificarea şi completarea Anexei la Hotărîrea CSM nr. 584/19 din 01 iulie 2014 referitoare la desemnarea membrilor CSM responsabili de activitatea instanţelor judecătoreşti.

Alte subiecte din ordinea de zi se referă la desfăşurarea concursurilor pentru suplinirea mai multor funcţii de judecător.

Vedeţi mai jos agenda completă a şedinţei de mîine a CSM:

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților