[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) O delegație din partea Rosselhoznadzor vine curînd în Moldova
24 Iunie

O delegație a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor) va întreprinde o vizită în UTA Găgăuzia, în perioada 27 iunie -1 iulie, în vederea unei eventuale creșteri a volumului exporturilor agricole către Rusia, scrie gagauzia.md.

Potrivit sursei, despre asta se spune într-o scrisoare adresată başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, de către şeful adjunct al Rosselkhoznadzor, Evghenii Nepoklonov.

În document se spune că, cererea conducerii Găgăuziei, privind oferirea dreptului de export a fructelor și legumelor în Rusia companiilor din autonomie, a fost examinată de către conducerea Rosselhoznadzor.

„Serviciul Federal pentru Veterinar și Supraveghere Fitosanitară își exprimă disponibilitatea de a trimite în Republica Moldova, în perioada perioada 27 iunie-1 iulie, o delegaţie din partea Rosselhoznadzor pentru a examina acest subiect”, se menţionează în document.

În 2015, ca urmare a întâlnirilor dintre başcanul Irina Vlah şi preşedintele Rosselhoznadzor Serghei Dankvert, și controlului experților acestei instituţii, 26 de întreprinderi din Găgăuzia au fost lăsate să importe fructe și legume proaspete în Rusia.

rshnadzor

Inapoi la arhiva noutaților