[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Mai mulţi membri ai PLR cer retragerea formaţiunii din campania electorală
17 Octombrie

Mai mulţi membri ai Partidului Liberal Reformator (PLR) au venit cu un apel către Ion Hadîrcă de a retrage formaţiunea din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Documentul a fost semnat de 9 persoane, printre care deputaţii Ana Guţu şi Anatol Arhire, precum şi mai mulţi viceminiştri din partea PLR, transmite CURENTUL.

„O parte reprezentativă  a  echipei PLR, susținuți de o mare parte din organizațiile teritoriale, după ce nu am reușit să convingem actuala conducere PLR să continue negocierile în vederea constituirii unui eventual bloc electoral cu fortele politice proeuropene, care ar face posibilă accederea în viitorul parlament și  refacerea actualei coaliții pro-europene de guvernare, formulăm acest apel către președintele PLR Ion Hadârcă, către colegii noștri, către echipele teritoriale, privind retragerea din campania electorală a Partidului Liberal Reformator pentru parlamentarele 2014 în favoarea partidelor proeuropene cu șanse reale. Aceasta ar permite să evităm risipirea voturilor pro-europene și să profităm de o perioada propice pentru pregătirea, consolidarea și relansarea partidului în alegerile locale din 2015”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, acest apel este motivat de profunda îngrijorare a echipelor teritoriale  PLR și de apelurile societății civile în acest sens, și  se ghidează de un raționament bazat pe analiză și gândire critică.

„Republica Moldova are nevoie de oameni politici maturi și vizionari, capabili de a face compromisul necesar în favoarea viitorului copiilor noștri, și nu se lasă copleșiți de interese înguste și ambiții necontrolate. Subsemnații pledează pentru consolidarea și unificarea forțelor politice de dreapta și centru-dreapta în vederea  asigurării ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova și vor întreprinde acțiuni concrete în vederea realizării acestui deziderat”, se mai precizează în document.

Adrian Platon

001 002

Inapoi la arhiva noutaților