[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Familia unui ministru are o avere de peste 5 milioane de lei
2 Aprilie

Averea familiei viceprim-ministrului, ministrul al Economiei, Valeriu Lazăr, depăşeşte suma de cinci milioane de lei. Datele se conţin în declaraţia cu privire la venituri şi proprietate a demnitarului, pentru anul 2013, transmite CURENTUL.

Astfel, Valeriu Lazăr a obţinut anul trecut circa 180 de mii de lei de la locul de muncă de bază, Ministerul Economiei. Iar soţia acestuia, Tatiana Lazăr a încasat puţin peste 100 de mii de lei sub formă de salariu de funcţie. De asemenea, soţia viceprim-ministrului a obţinut 197 de mii de lei sub formă de dividende de la Societatea Comercială „Business Intelligent Services SRL”.

Potrivit documentului, soţii Lazăr deţin împreună o casă de locuit în oraşul Chişinău, cu suprafaţa de 304 metri pătraţi, a cărei valoare cadastrală este de circa 2 milioane de lei. Totodată, cei doi mai au şi un teren intravilan în oraşul Chişinău, cu suprafaţa de 406 metri pătraţi, şi a cărui valoare cadastrală constituie 408 mii de lei.

De asemenea, membrii familiei Lazăr deţin cote-părţi în capitalul social al mai multor întreprinderi. Drepturile patrimoniale a soţilor Lazăr, dar şi a fiilor acestora, valorează circa 2 milioane de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților