[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Dorin Chirtoacă a mai pierdut un proces de judecată
2 Decembrie

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a pierdut procesul de judecată cu Oficiul Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat. Decizia a fost luată săptămîna trecută de către Curtea de Apel Chişinău, transmite CURENTUL.

Amintim că, pe data de 24 septembrie 2015, Oficiul Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a depus cerere de chemare în judecată în ordine de contencios administrativ împotriva primarului general al municipiului Chişinău privind abrogarea dispoziţiei cu privire la schimbarea destinaţiei unei încăperi şi repartizarea acesteia în scop locativ doamnei Aurica Rusu.

Pe 28 septembrie anul curent, Judecătoria sectorului Centru a dispus suspendarea dispoziţiei respective. Edilul capitalei, însă, a atacat încheierea instanţei la Curtea de Apel şi a solicitat casarea încheierii primei instanţe, cu pronunţarea unei noi decizii.

Pe 23 noiembrie 2015, Colegiu Civil al Curţii de Apel Chişinău a decis respingerea recursului declarat de primarul Dorin Chirtoacă ca neîntemeiat. Astfel, a fost menţinută încheierea judecătoriei sectorului Centru cu privire la suspendarea executării dispoziţiei în cauză. Decizia este irevocabilă din momentul emiterii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților