[ X ]
[ X ]
[ X ]
DOC// Dodon a făcut public textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Filip. Iată cine a semnat iniţiativa!
26 Mai

Proiectul moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului Filip a fost semnat de 24 de deputaţi din fracţiunea Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM). Anunţul a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, în timpul şedinţei Parlamentului, transmite CURENTUL.

Dodon a spus că, mai este nevoie de 2 semnături pentru ca moţiunea să fie înregistrată în Parlament.

„Anterior pentru acest proiect s-au expus public deputaţii din fracţiunile PCRM şi PLDM. Mai mult, din partea acestor două formaţiuni au venit propuneri de îmbunătăţire şi redactare a acestei moţiuni. Toate propunerile colegilor din Parlament au fost introduse în proiectul final. Astăzi am văzut că nici una din fracţiuni nu a dorit să susţină această moţiune. Este stranie această abordare. Vrem să vedem dacă mai sînt deputaţi de opoziţie în acest Parlament în afară de socialişti. Dacă pînă mîine această moţiune nu va fi susţinută, atunci vom constata că nu mai sînt deputaţi de opoziţie în acest Parlament”, a declarat Dodon.

Totodată, el a afirmat că, dacă moţiunea nu va fi înregistrată, socialiştii vor veni cu o altă iniţiativă.

„Noi vă promitem că, în fiecare săptămînă, membri ai Guvernului vor veni la raport în plenul Parlamentului, astfel încît toată componenţa Guvernului, pînă la sfîrşitul acestei sesiuni, va veni cu raport de activitate pe domeniul de care este responsabil. Dacă nu fi semnată moţiunea, mîine vom veni cu altă iniţiativă care va asigura prezenţa membrilor Guvernului în Parlament”, a conchis Igor Dodon.

Precizăm că, potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi (26 de deputaţi).

motiunea (1) motiunea (2) motiunea (3) motiunea (4) motiunea (5) motiunea (6) motiunea (7) motiunea (8)

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților