[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Deputatul cu avere de milioane şi circa o sută de terenuri agricole
10 Aprilie

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic (CNO), Nicolae Juravschi, deţine o avere de cîteva milioane de lei. Datele respective se conţin în declaraţia de avere pentru anul 2013 a politicianului, transmite CURENTUL.

Astfel, anul trecut, Nicolae Juravschi a obţinut din salariu de deputat peste 144 de mii de lei, iar soţia acestuia a încasat peste 155 de mii de lei din salariul achitat de Comitetul Olimpic, dar şi peste 70 de mii de lei – salariu plătit de SRL „Luxomod”, plus venit din profitul întreprinderii –  peste 218 de mii de lei. De asemenea, soţia deputatului este membru al comisiei de stat la Institutul de Management „IMI-NOVA”, de unde a ridicat peste 17 mii de lei.

Potrivit documentului, Nicolae Juravschi a mai obţinut circa 50 de mii de lei indemnizaţii de la Parlament, 31 de mii de lei – pensie MAI, 37 de mii de lei – renta viageră plătită de Ministerul Tineretului şi Sportului şi 6 mii de lei – indemnizaţie pentru „Ordinul Republicii”.

Preşedintele CNO are în proprietate un apartament, a cărui valoare cadastrală constituie 512 mii de lei; o casă de locuit cu suprafaţa de 268 metri pătraţi, a cărei valoare cadastrală este de 2.134.115 lei. De asemenea, deputatul PLDM deţine un garaj în valoare de peste 76 de mii de lei şi două automobile – un Citroen C3 fabricat în 2004 şi un BMW X5 fabricat în  2007.

În acelaşi timp, Nicoale Juravschi deţine cote-părţi în capitalul social al societăţilor comercială: Luxomod SRL – 567.649 mii de lei şi Societatea pe Acţiuni „Satul Olimpic” – 1.057.000.

De asemenea, deputatul Nicolae Juravschi are în proprietate peste 80 de tenenuri agricole, a căror valoare depăşeşte suma de 300 de mii de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților