[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Demers de avertizare către Prim-ministru Iurie Leancă
5 August

În nordul ţării pe cele mai importante artere internaţionale, producătorii de fructe şi legume au desfăşurat astăzi o acţiune de protest, unde a fost expus dezacordul cu privire la politicile în agricultură ale Guvernului RM, transmite CURENTUL.

Potrivit fermierilor, odată cu semnarea Acordului de Asociere RM-UE, piaţa de desfacere a Federaţiei Rusă este practic nedisponibilă pentru produsele moldoveneşti, şi aceasta în condiţiile în care Guvernul nu a pregătit o piaţă alternativă pentru exportul fructelor şi legumelor.

Din numele producătorilor agricoli, secretarul general Sergiu Coropceanu a emis un demers de avertizare către Prim-ministru Iurie Leancă, prin care solicită ca să fie luate măsuri de urgenţă pentru a remedia situaţia, ba mai mult să fie format un grup de lucru, în componenţa căreia să fie incluşi şi producătorii agricoli.

Mai mult, Coropceanu a spus că dacă pe parcursul zilei de astăzi, Premierul nu va întreprinde măsuri, atunci toţi fermierii vor porni spre Chişinău împreună cu tehnica agricolă.

Adrian Platon

scr Guvernul RM 05.08.2014

Inapoi la arhiva noutaților