[ X ]
(DOC) Care sunt cele mai mari realizări ale MAI, în anul 2013
24 Februarie

Reformarea și reorganizarea sistemului Ministerului Afacerilor Interne, dar şi efectuarea acțiunilor pentru apropierea de Uniunea Europeană au fost unele din cele mai importante realizări ale MAI din anul trecut. Despre acest lucru a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, care a prezentat astăzi raportul de activitate pentru anul 2013, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Recean, printre primele cele mai importante zece realizări ale MAI din anul trecut se mai numără: construirea încrederii cetățeanului în poliție; asigurarea ordinii publice în cazul unui număr record de manifestări publice; dotarea fără precedent și inclusiv, investirea în infrastructură; schimbare de imagine care trebuie să fie capitalizată printr-o interacțiune mai bună a polițiștilor cu societatea.

De asemenea, acesta a evidenţiat creșterea siguranței circulației rutiere pe drumuri naționale; înregistrarea rezultatelor pozitive în ceea ce privește lupta cu crima organizată; instituirea și extinderea Centrul de Monitorizare a traficului și realizarea mai multor intervenții în situații de criză.

Totodată, ministrul a făcut o trecere în revistă a priorităților MAI pentru anul 2014.

„În 2014 – ne concentrăm pe două direcții de dezvoltare: dotarea tuturor celor 178 de sectoare pe parcursul următorilor doi ani și integritatea de sistem”, a subliniat Recean.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților