[ X ]
Directorul general al „Moldsilva”, demis de Guvern. Iată de ce este acuzat!
14 Noiembrie

Guvernul R. Moldova l-a demis astăzi din funcție pe Ștefan Chitoroagă, director general al „Moldsilva”, reprezentant al Partidului Liberal Reformator, transmite CURENTUL.

Secretarul general adjunct al Cancelariei de Stat, Roman Cazan a anunțat că propunerea de al demite vine din partea structurilor subordonate  „Moldosilva”. Chitoroagă este acuzat că face presiuni politice, dar și nu a dat dovadă de profesionalism.

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, reprezentant al PLR, a întrebat de ce acest lucru se face în absența lui Chitoroagă și așa mare grabă.

„Cînd ne adresăm să ridicăm  suportul politic a unui membru al Guvernului, e un tratament, în alte cazuri  – e alt tratament. Nu suntem de acord. Cerem ca această propunere să fie retrasă de pe ordinea de zi”, a spus Troenco.

În replică, Iurie Leancă a spus că nu intenționează să consulte  liderii coaliției de guvernare pe așa subiecte.

„Eu am cerut șefilor de agenție să nu folosească transportul de serviciu  în interes partid, privat. Dl. Chitoroagă a  creat o situație de  accident, mass-media a prezentat.  Este dreptul meu să pun la vot”, a precizat Premierul.

Propunerea a fost susținută de 11 membri ai Guvernului, suficient pentru a intra în vigoare.

Valeriu Troenco a părăsit ședința, precizînd că merge să discute cu conducerea PLR.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților