[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul CTS a venit cu explicaţii la şedinţa Guvernului
23 Decembrie

Centrul de Telecomunicaţii Speciale (CTS) oferă adrese IP tuturor autorităţilor publice centrale, dar nu răspunde pentru modul în care aceste adrese sunt folosite de către cei cărora le-au fost transmise. Despre asta a declarat directorul general al CTS, Serghei Popovici, în cadrul şedinţei Guvernului, transmite CURENTUL.

Serghei Popovici a fost invitat la şedinţa Guvernului pentru a da explicaţii pe marginea unor informaţii apărute în presă precum că întreprinderea ar fi implicată în falsificarea votării în cadrul unui sondaj realizat de o publicaţie periodică din Republica Moldova.

Potrivit directorului general al CTS, întreprinderea a oferit 108 de adrese IP autorităţilor publice centrale. Totodată, acesta a spus că angajaţii CTS au mers la faţa locului şi au identificat instituţia implicată în acest, însă nu a oferit mai multe detalii.

În context, premierul interimar a cerut mai multă responsabilitate din partea CTS pentru ca asemenea cazuri să nu mai aibă loc.

La rîndul său, secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici a spus că cerinţa premierului interimar nu poate fi satisfăcută, aducînd şi un exemplu în acest sens. „În cazul dat CTS este în situaţia operatorilor de telefonie mobilă de pe care se face un apel şi se anunţă o tentativă cu bombă”, a precizat Sergiu Palihovici.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților