[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diacov: Imediat după alegeri, partidul trebuie să fie pregătit pentru alte alegeri
14 Iulie

Partidul Democrat (PD), imediat după alegeri, trebuie să fie pregătit pentru alte alegeri. Declaraţia a fost făcută de preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Trebuie să ai această atmosferă în interiorul partidului de a fi gata pentru orice. Așteptările sînt mari. Noi pe parcursul a 20 ani de experiență, amară pe alocuri, facem concluzii și încercăm să devenim mai maturi. Aceste căutări, aceste zbateri, convulsii cîte o dată, trebuie să rămînă în istorie și noi, Republica Moldova, partidele politice trebuie să devenim mai adecvați situației pe care o trăim”, a declarat Diacov.

Potrivit politicianului, în prezent, Republica Moldova este practic pe lista statelor candidate pentru integrarea europeană. „Deci noi trebuie să devenim mai liniștiți, mai calmi, mai pragmatici, mai pregătiți pentru această etapă importată a Republicii Moldova. Este foarte important ca această clarificare să vină și în rîndul populației. Oamenii cînd votează nu trimit partidele în Parlament ca să se certe, ca să se bată, să nu discute între ele. Acestea trebuie să fie disponibile pentru a găsi compromis în numele progresului acestei țări”, a adăugat Dumitru Diacov.

În context, preşedintele de onoare al PD spune că se așteaptă la un rezultat pozitiv pentru Partidul Democrat. „Eu mă aștept că după alegeri va fi o  guvernare care să ducă la bun sfîrșit, să continue ce ceea s-a făcut pînă acum, din punct de vedere politic, social, economic. Republica Moldova să devină un stat mai previzibil, un partener mai sigur pentru UE, pentru vecinii noștri și doar în felul acesta putem să obținem creștere economică, putem să obținem o dezvoltare pe termen lung, în așa fel încît populația noastră să devină mai optimistă, să revină acasă, aici să lucreze și să aibă un salariu demn”, a conchis Dumitru Diacov.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților