[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dezvoltarea relaţiilor moldo-turce, discutată la Guvern
10 August

Premierul Valeriu Streleţ l-a primit astăzi pe Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal. În cadrul întrevederii s-a discutat despre relaţiile bilaterale şi perspectivele de dezvoltare a acestora, transmite CURENTUL.

„Este prima mea întrevedere cu Dumnevoastră în calitate de Premier. Vreau să menţionez că sunteţi unul dintre ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova cu care mă cunosc personal de mult timp şi apreciez mult colaborarea noastră”, a remarcat Valeriu Streleţ, în debutul întâlnirii.

Premierul s-a arătat încrezător că relaţiile moldo-turce vor progresa continuu şi a pledat pentru creşterea ritmului schimburilor comercial-economice dintre cele două state.

Ambasadorul Turciei în Republica Moldova şi-a exprimat convingerea că raporturilor bilaterale în diverse sfere de cooperare vor avea o dezvoltare dinamică. Mehmet Selim Kartal a menţionat rolul pozitiv al comunităţii găgăuzilor din  ţara noastră în consolidarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre Republica Moldova şi Turcia. „Faptul că aţi realizat o vizită de lucru la Comrat, într-un termen scurt de la învestirea în funcţia de Prim-ministru, este un semnal pozitiv”, a menţionat diplomatul turc.

În context, Valeriu Streleţ a reiterat că Guvernul promovează un dialog activ cu administraţia Autonomiei găgăuze pentru realizarea obiectivelor comune privind integrarea europeană a ţării şi realizarea proiectelor de infrastructură menite să îmbunătăţească nivelul de trai al oamenilor din întreaga ţară.

Oficialii au discutat despre proiectele investiţionale implementate în Republica Moldova cu sprijinul Turciei, inclusiv prin intermediul Agenţiei pentru dezvoltare şi cooperare internaţională. Părţile au reconfirmat deschiderea şi disponibilitatea reciprocă de a păstra un dialog eficient şi productiv.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților