[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dezbateri publice pe marginea modificării Codului Audiovizualului. Iată ce i-a nemulţumit pe jurnalişti!
25 Mai

Audieri publice asupra proiectelor de legi pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului au loc în aceste momente. În cadrul dezbaterilor participă deputați din Parlamentul RM, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile.Autori ai proiectelor legislative sunt deputații Corina Fusu și Sergiu Sîrbu, transmite CURENTUL.

Corina Fusu a venit cu propuneri privind stoparea propagandei ruse în mass-media autohtonă.

“Venim cu propunere la articolele 11 și 38, care prevăd securizarea spațiului informațional de propagandă și totodată, aplicarea de sancțiuni în cazul încălcării legislației. Este necesar ca mijloacele de informare de stat sau private să informeze echilibrat fără a face propagandă”, a declarat deputata liberală.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu s-a referit al reglementarea ce ține de difuzarea produsului autohton.

“Propunem ca produsul autohton să fie în volum de 8 ore în intervalul 6.00 – 00.00. De asemenea, se propune ca licitațiile privind selectarea măsurătorilor de audiență să fie efectuată public la fiecare 5 ani”, a menționat el.

Democratul a mai spus că televiziunea publică  va stagna dacă nu vor fi respectate aceste reglementări.

Jurnaliștii s-au arătat indignați de propunerea privind 8 ore de produs autohton, menționînd că este vorba despre cheltuieli suplimentare enorme.

Propunerile privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului vor continua să fie dezbătute public cu scopul de a ajunge la un numitor comun.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților