[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii din culisele negocierilor  
6 Ianuarie

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a acordat un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, în care oferă mai multe detalii din culisele negocierilor de crearea a coaliției de guvernare. Astfel, aflăm că în decursul unei luni, liderii PLDM, PDM și PL s-au întîlnit doar de 4 ori. 

Ghimpu a confirmat că liberalii cer  lichidarea  Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, atribuții ce ar trebui să revină primăriilor, dar  şi Ministerul Tineretului şi Sportului și Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. De asemenea, liberalii cer ca agențiile, cum sunt Apele Moldovei,  Moldsilva să treacă la Ministerul Mediului, iar Agenția Turismului – la Ministerul Culturii.

Ghimpu a spus că, nu s-a discutat încă despre distribuirea ministerelor și că PL pretinde la una din cele 3 funcții în stat, chiar dacă cea de Președinte va fi vacantă abia în 2016. 

„Dar ce contează? Nu o împarte nimeni de acum. Dar lasă să și-o aleagă ei. De unde eu știu? Poate vor alege președintele ei. Nu știu ce vor alege. Formula.”, a precizat politicianul, explicînd că fiecare partid, în dependență de numărul de mandate  trebuie să spună la ce funcție pretinde. 

Mihai Ghimpu a mai spus că nu cunoaște dacă pe 12 ianuarie va avea loc ședința Parlamentului. Întrebat ce crede despre posibilitatea ca  PCRM, în frunte cu Vladimir Voronin, le va acorda sprijin PLDM și PDM și PL și PSRM vor ajunge în opoziție, Ghimpu a spus că comuniștii nici nu merită a fi pomeniți. 

„Nu pomeniți de aceia, că aceia în genere sunt niște prăpădiți năuciți, nu știu pe ce lume se află. Lăsați-i pe aceia în pace.”, a precizat Ghimpu. 

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților