[ X ]
[ X ]
[ X ]
DETALII despre noul candidat la funcţia de ministru al Apărării
27 Martie
foto: inconstantin.ro

Partidul Liberal Reformator (PLR) l-a desemnat, ieri, la conducerea Ministerului Apărării pe generalul Valeriu Troenco, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al PLR, Valeriu Troenco este general-maior de Justiție, erou al războiului pentru integritatea Republicii Moldova din 1992, cavaler al ordinului ”Ștefan cel Mare”.

Valeriu Troenco s-a născut la 2 iunie 1957, are studii juridice. A deținut funcția de Comisar-șef de poliție, Șef Direcție Generală Ordine Publică a MAI în grad de colonel (1990-1998).

În perioada 1999–2001, a fost viceministru al Justiției, concomitent director al Departamentului Instituții Penitenciare. Între 2003–2006, Troenco a deținut funcția de director al centrului de refugiați din cadrul Departamentului de Migrație al Republicii Moldova. În 2003, Valeriu Troenco a fost membru al Consiliului Național pentru apărarea Democrației și  Constituției. Este membru al Ligii Ofițerilor din Moldova.

De asemenea, candidatul PLR la funcţia de ministru al Apărării a fost decorat cu mai mlte ordine și distincții: Ordinul “Ștefan cel Mare”, Pentru serviciul impecabil – Gradul I, II, III, Pentru serviciul eminent în apărarea ordinii publice, Pentru bărbăție și onoare, Crucea de merit și altele.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților