[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre blocul electoral creat astăzi: Nu este un proiect de scurtă durată
2 Octombrie

Trei partide politice din Republica Moldova au constituit astăzi un bloc electoral comun. Este vorba despre Partidul Social Democrat, Partidul Regiunilor şi Partidul pentru Uniunea Vamală – înregistrat recent de Ministerul Justiţiei, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderii acestor partide au oferit mai multe detalii. Potrivit liderului Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, la acest bloc pot adera şi alte partide care sînt pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală, cum ar fi: PSRM, Partidul Renaştere, Patrioţii Moldovei şi chiar PCRM.

„Nu este un proiect de scurtă durată. Lista electorală va fi una comună. Ne luăm angajamentul să facem în Parlament o singură fracţiune pentru a ne păstra unitatea. Nu vom face coaliţie categoric cu PLDM, PD, PL şi alte partide unioniste. Nici nu vom discuta cu ei”, a declara başcanul Găgăuziei.

Potrivit aceleiaşi surse, partidele din acest bloc vin şi cu o inovaţie pentru politica moldovenească. „Candidaţii la funcţia de deputat vor semna cu locuitorii regiunii pe care îi reprezintă un contract cu privire la îndeplinirea promisiunilor electorale. Va fi un pas nou şi va fi privit pozitiv de către cetăţeni”, a adăugat Formuzal, precizînd că partidele unioniste trebuie în general interzise.

De asemenea, formaţiunile sus-numite se pronunţă pentru denunţarea Acordului de Asociere între RM şi EU şi organizarea unui referendum privind aderarea ţării noastre la Uniunea Vamală. Mai mult, liderii partidelor din blocul electoral optează pentru federalizarea Republicii Moldova.

„Noi propunem cetăţenilor RM o alternativă, şi aceasta este Uniunea Vamală”, a conchis Mihai Formuzal.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților