[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii socialişti solicită majorarea îndemnizaţiilor sociale
6 Aprilie

Deputaţii din fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au înregistrat mai multe proiecte de legi privind majorarea sumei îndemnizaţiilor sociale. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat că statul este obligat să ofere îndemnizaţii mai mari.

„Din populaţia activă, aptă de muncă, 780 de mii de persoane au plecat din ţară şi nu au mai revenit. Odată ce statul nu generează condiţii de muncă, respectiv nu are venituri şi nu este în stare să achite îndemnizaţii, pensii”, a menţionat parlamentarul.

Deputatul socialist Marina Radvan a spus că, statul trebuie să identifice resurse pentru susţinerea tinerelor familii.

„Instituţia familiei a înregistrat indicatori negativi în ultimii ani. În ultimii 10 ani, numărul populaţiei s-a micşorat cu peste 400 de mii”, a adăugat ea.

La rîndul său, deputatul Vladimir Odnostalco a criticat intenţia autorităţilor de a majora salariile preşedintelui, premierului, speaker-ului şi deputaţilor cu 35 la sută.

„Această majorare este mai mare decît minimul de existenţă în mediu pe ţară. Toate îndemnizaţiile trebuie să fie majoritate cel puţin pînă la nivelul minimului de existenţă”, a conchis Odnostalco.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților