[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii PLDM vor sesiza toate organizaţiile internaţionale. Acesta este motivul!
18 Martie

Un grup de deputaţi PLDM au efectuat ieri o vizită la Penitenciarul nr. 13, în contextul informaţiilor despre colegul de celulă al preşedintelui PLDM, Vlad Filat, deputat. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PLDM, deputatul Vadim Pistrinciuc, transmite CURENTUL.

Pistrinciuc a declarat că, această situaţie este una gravă şi are scop exercitarea presiunilor asupra lui Vlad Filat.

„Ne-am adresat administraţiei Departamentului Instituţii Penitenciare. De obicei, se ascund sub declaraţii seci, însă nu am primit explicaţii plauzibile de ce dintre atîţia deţinuţi a fost plasat anume persoana, despre care noi deţinem informaţii că este totuşi recidivist, în celula unde e Vlad Filat”, a declarat liberal-democratul.

Deputatul a mai spus că, este un caz ieşit din comun, avînd în vedere rezonanţa cazului, dar şi faptul că Vlad Filat a fost Premier şi a avut acces la secrete de stat.

„Este un caz politic, se încearcă presiunea asupra lui Vlad Filat. Anterior se făcea prin mutarea din celulă în celulă, acum continuă doar că în altă formă”, a continuat el.

Vadim Pistrinciuc a spus că, în contextul actual, deputaţii PLDM vor sesiza toate organizaţiile internaţionale, inclusiv Consiliul Europei şi Comitetul de Monitorizare.

„Vom solicita delegaţi care să monitorizeze condiţiile de detenţie”, a declarat vicepreşedintele PLDM.

El şi-a exprimat regretul că, „cineva încearcă să acopere acţiunile, prin declaraţii seci, care au un singur scop – de a-l intimida şi a exercita presiuni asupra lui Vlad Filat”.

Cristina Gurez
Inapoi la arhiva noutaților