[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii comunişti şi-au adus aminte de o „tradiţie” mai veche. Iată ce au făcut!
2 Iulie

Deputaţii din fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), cu excepţia lui Grigore Petrenco, au părăsit sala de şedinţe în plen a Parlamentului, unde astăzi urmează să fie ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

Înainte de această, însă, liderul PCRM Vladimir Voronin a ţinut un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului. Acesta a criticat dur Acordul de Asociere RM-UE, spunînd că documentul este unul străin pentru Moldova şi care va duce la pierderea suveranităţii ei.

„Coaliţia adoptă un document prin care RM îşi pierde suveranitatea. Guvernanţii fiind ostatici ai Bruxellesul-ui au cedat tot. După ratificarea acestui acord va exista doar un singur cîştigător – Bruxelles-ul. Acordul de Asociere a fost elaborat unilateral de cei de la Bruxelles”, a declarat Vladimir Voronin.

CURENTUL.md precizează că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie, la Bruxelles. Parlamentul de la Chişinău urmează să ratifice astăzi documentul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților