[ X ]
[ X ]
[ X ]
Delegaţia Poliţiei Regatului Suediei despre rolul femeilor în activitatea Poliției de Frontieră din RM
12 Mai
foto: border.gov.md

Rolul femeilor în activitatea Poliției de Frontieră și oportunitățile oferite în acest sens, dar și alte subiecte ce vizează dezvoltarea relațiilor bilaterale, au fost discutate de șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, cu Comisarul Oficiului Comisarilor Naționali ai Poliției Suedeze, Ann-Marie Orler, transmite Curentul.md.

Comisarul Oficiului Comisarilor Naționali ai Poliției Suedeze, Ann-Marie Orler, a vizitat Departamentul Poliției de Frontieră unde a avut o întâlnire cu șeful instituției, Dorin Purice.

În cadrul reuniuni, oaspetele a fost informat despre paşii întreprinşi de Poliţia de Frontieră în procesul de reformare instituţională, în tangenţă cu realizarea angajamentelor din agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. La fel, doamna Orler a fost familiarizată cu diferite aspecte ale structurii organizatorice și modul de activitate a autorității de frontieră.

Despre rolul femeii în cadrul instituţiei, în acest sens, părțile au efectuat un schimb de informaţii şi experienţe privind respectarea drepturilor omului şi oportunităţile de şanse egale, fiind menționate modificările operate în cadrul legal cu privire la beneficiile acordate femeilor pe perioada concediului de maternitate.

Delegaţia Poliţiei Regatului Suediei se află în vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 12 – 13 mai.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților