[ X ]
Delegația Consiliului Concurenței al R. Moldova va efectua o vizită oficială în SUA. Va primi şi un premiu!
10 Octombrie

Delegația Consiliului Concurenței, condusă de preşedintele instituţiei, Viorica CĂRARE, va efectua, în perioada 10- 13 octombrie 2014, o vizită oficială la Washington D.C., Statele Unite ale Americii, transmite CURENTUL.

În cadrul vizitei, membrii delegației vor participa la ceremonia oficială de decernare a premiilor Concursului Grupului Băncii Mondiale „Acţiuni în domeniul promovării concurenţei” pentru anul 2013, în cadrul căruia Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova a fost selectat pentru Menţiunea Onorabilă, la categoria „Creşterea gradului de conştientizare a părţilor implicate din sectorul privat şi capacitatea consumatorilor de a descuraja practicile anticoncurenţiale”.

De asemenea, delegația Consiliului Concurenței se va întâlni cu reprezentanții Grupului Băncii Mondiale în cadrul căreia vor fi evaluate progresele obținute și vor fi discutate perspectivele și proiectele comune ale viitoarei colaborări.

Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanții Comisiei Federale de Comerţ și Departamentului de Justiţie, Diviziunea Antitrust din SUA – autorități publice  responsabile pentru implementarea legislației în domeniul concurenței şi publicităţii în Statele Unite ale Americii, cu o experienţă bogată în domeniu.

Agenda discuţiilor cu oficialii americani va cuprinde subiecte privind relaţiile bilaterale şi perspectivele de dinamizare a acestora în domenii de interes comun.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților